Biografie

Dex Dylan werd geboren op 28 november 1970 in Sint – Amandsberg, Gent en is wonende te Balegem.

Op zijn 9e jaar kreeg hij de muziekkriebels al te pakken en begon hij met muziekscholing waar hij notenleer en pianoles volgde.

 Gedurende 7 jaar kon hij zich in kennis stellen met de muziek en de belangrijkste details in zich opnemen. Maar daar bleef het niet bij. Zijn carrière moest als het ware nog maar beginnen.

Na een rustpauze begon de muziek alsmaar meer in de genen te zitten en nam hij deel aan karaoké ’s  en soundmix waarin hij verder groeide tot een volwaardige zanger.

 Om zijn kwaliteiten te verbeteren en uit te breiden legde hij contacten met orkesten en deed hij verschillende optredens onder meer in het buitenland.

Nederland en Duitsland waren daarbij niet af te slaan. Daar kon hij even nippen om mee te doen voor de televisie  alsook het vergezellen van het orkest  J E Band waar hij ongeveer 4 jaar samen rond  toerde.

Daarnaast heeft hij als duo een vijftal jaar alle casino’s en hotels aan de kust, onder meer King Hotel te Blankenberge en Palace Hotel in Oostende, veroverd met zijn aparte warme stem.

In 2007 is Dex Dylan gestart met een losse samenwerking met Xeado een showband uit Lochristi.

Al gauw bleek dat dit vlot ging en hij daar zijn plaats had gevonden waardoor hij tot 2013 als vaste zanger terecht kwam bij de band.

Ook heeft Dex de gelegenheid gekregen om te kunnen samenwerken met verschillende artiesten zoals Yves Severs, Paul Severs, Guy Swinnen, Lindsey, …

Iedere keer een feestje bouwen is voor hem een must.
Dex bouwt sinds een 3-tal jaren een solocarrière uit waarbij er reeds 2 singles(Houden van, Samen)uitkwamen en een graag geziene gast is op tal van evenementen.